Моделът Пеевски е вреден за държавата. Той трябва да бъде разграден. Това заяви пред БиТиВи евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк.

Той отбеляза, че ДПС няма да влезе в диалог с партии, които не се разграничават от този модел. По думите му това е червена линия. Според него партиите ясно трябва да заявят къде стоят. Имаме нашата вина, че мълчахме и не знаехме за процесите, които се случват в държавата, добави Кючюк.

Той посочи, че един човек, колкото и да е силен, колкото и широк гръб да има, не може да спре енергията, събрала се в ДПС. Евродепутатът отбеляза, че Централният съвет може да изключи Делян Пеевски от ДПС.

Илхан Кючюк изрази съмнение, че зад действията на служебния премиер Димитър Главчев стои някой друг. Той даде пример със сменените областни управители на Смолян и Кърджали, където ДПС е първа политическа сила, само месец след назначаването им. По думите му някой диктува на Главчев как да действа.

По отношение на третия мандат Кючюк заяви, че партиите са длъжни да опитат да направят кабинет, защото гражданите чакат от дълго време да има стабилно управление. Има много важни проблеми, които трябва да бъдат решени, каза още той.

Илхан Кючюк: В ДПС текат оздравителни процеси

Илхан Кючюк: В ДПС текат оздравителни процеси

Разделение няма, ДПС е консолидирана политическа партия