За съжаление поради лични причини няма да мога да продължа работа и в следващата Комисия. Това обяви във Фейсбук настоящият български еврокомисар Илиана Иванова.

Тя благодари на българските власти и граждани за подкрепата, доверието и дадената възможност да представлява страната ни на най-високо европейско ниво.

"За мен беше огромна чест и привилегия да служа като еврокомисар през последната година от мандата на настоящата Европейска комисия! През този динамичен период положих всички усилия да изпълнявам възложените ми отговорности за ключов за бъдещето ресор със значителен бюджет.Гордея се с всичко, което заедно с моите колеги успяхме да постигнем за толкова кратко време", написа тя в социалната мрежа.

Иванова изрази увереност, че страната ни ще продължи да бъде представлявана достойно в следващите години във вземането на най-важните решения за европейските политики.

Припомняме, вече няколко партии направиха своите предложения за еврокомисар, като все още не е ясно какво става с номинацията на Искра Михайлова, тъй като тя беше изключена от Движението за права и свободи още със седем души, включително и Делян Пеевски, въпреки че легитимността на това решение се поставя под въпрос.

Йотова счита труден избора за български еврокомисар

Йотова счита труден избора за български еврокомисар

Всички партии излъчиха много силни кандидатури, според вицепрезидента

Номинацията на ГЕРБ за еврокомисар е Екатерина Захариева.

ИТН пък издигнаха за кандидат-еврокомисар Велислава Петрова.

Изпълнителното бюро на БСП взе решение да издигне двама кандидати за еврокомисар на България. Социалистите се спряха на Драгомир Стойнев и Цветелина Пенкова, ако България получи ресор "Енергетика".

ПП-ДБ пък номинираха бившия екоминистър Юлиян Попов.

Виктор Папазов е номинацията на "Възраждане" за еврокомисар.

Еврокомисариада със закъснение

Еврокомисариада със закъснение

Правителството да се взема в ръце и да обявява кандидат