Законът ми беше дал правото да гласувам и машинно и като гражданин не искам да ми бъде отнето това право. Нито един аргумент на тези, които искат неговата отмяна, не беше убедителен за мен - нито грешките, нито финансовата страна на въпроса.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова във Велико Търново, където присъства на фестивал за българския език.

Ако се върви професионално и убедено към електронно гласуване, към създаване на защитен софтуер, така че и нашите сънародници зад граница да имат възможността още по-смело да участват в българските избори, ще бъде още по-добре.

Машинното гласуване отпада за изборите есента

Машинното гласуване отпада за изборите есента

"Крайният резултат е "сталинистки подход" - има машини, има проблем, няма машини, няма проблем", коментират от БСП

Разглеждам машините само като един етап. Казват, че най-големият процент грешки бил при машинното гласуване. Как се разбира това, при положение, че грешките се отчитат заедно с обикновената писмена бюлетина и с билетчето, което виждате в машините.

Нито обясненията на ЦИК, нито аргументите на тези, които искат отмяната в закона за мен не са достатъчно убедителни. Аз като гражданин не разбирам каква е логиката сега да бъде прекратена възможността за машинно гласуване.

ГЕРБ отменя "скъпия експеримент" машинно гласуване

ГЕРБ отменя "скъпия експеримент" машинно гласуване

Предложението на ГЕРБ ще бъде подкрепено от ДПС

Президентът и неговия юридически екип ще решат дали да наложат вето, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова и уточни, че тя не е част от този екип. "Ще изчакаме да видим какви ще са мотивите на президента, ако прецени, каза Йотова.

Припомняме, от ГЕРБ обявиха, че ще направят промени в Изборния кодекс, за да няма машинно гласуване на местния вот през есента. Становището е внесено в НС. На следващия ден президентът издаде указ, с който насрочи местните избори за 27 октомври.