За единение в периода на изолация призова вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя се обърна към българите в България и по света.

"Може да сме обречени на изолация, но не и на бездействие. Всеки от нас има с какво да помогне. Всеки днес е герой", пише Илияна Йотова в писмо-обръщение към сънародниците ни зад граница.

Тя призна, че пандемията от коронавирус промени начина ни на живот и драстично се отразява и върху икономиката. "Вярвам, че ще преминем през тези трудности, ще извлечем поуки и ще станем по-силни и по-добри", пише Йотова. Вицепрезидентът и екипът й поддържат непрестанни контакти с над 150 дружества на българи от 33 държави.

"Обръщам се към вас, за да споделя тази вяра. За да ви уверя, че българите тук, в България мислим за вас. За всички нас е важно в този момент да останем заедно, да поддържаме връзката помежду ни, макар и виртуално. И дано да има повече добри новини. Общуването, съчувствието и разбирането помагат да преодоляваме трудностите и в семействата, и в професията, и в обществата, където живеем", изтъкна вицепрезидентът.

Всеки ден е изпитание за хората на първа линия - медици, органи на реда, всички, чиято дейност е жизнено важна днес - работещите в търговията, транспорта, производството, администрацията. Вицепрезидентът заяви, че те се нуждаят от нашата подкрепа и отговорност. "Трябва да помагаме на най-уязвимите, на останалите без препитание, на всички, които трудно се справят сами", написа Илияна Йотова.

"Ние сме едно цяло и сме силни като Кубратовия сноп. Подавам ръка към всеки един да не остава сам, в дигиталния век е лесно да си пишем, да говорим, да споделяме", пише в обръщението на вицепрезидентът.