Кандидатката за вицепрезидент Илияна Йотова заяви пред граждани на Кюстендил, че тя и Румен Радев са най-силната двойка сред участниците в предстоящия президентски вот.    

Днес тя и Калоян Паргов, член на ИБ на БСП, посетиха Кюстендилска област, където присъстваха на фестивала "Балканска черга" в село Шишковци и събора в село Соволяно, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Единствено ние с ген. Радев правим кампания, защото искаме да кажем на хората какви са нашите предложения. За разлика от други политически партии, ние не разчитаме на апаратни хватки, на търговия с влияние, на купен глас, на откраднати бюлетини. Ние искаме доверието на хората, защото предлагаме по-добрата програма на бъдещия президент и вицепрезидент.“ - заяви Илияна Йотова на среща в кюстендилското читалище „Братство“.

„Ние сме най-силната кандидат-президентска двойка. Погледнете профила на ген. Радев. А аз като човек, който вече доста години работи в Европа, мога да кажа, че за съжаление страната ни има много пропуснати ползи в последните години. В този доста размирен и опасен свят, България държи златната карта за много от процесите. Същевременно пред нас има огромната заплаха - да се превърнем в един огромен бежански лагер, да запазим стара Европа, но да не запазим себе си.“ – каза още Йотова.

Според нея, страната ни трябва да има много точна позиция по отношение на Турция. „Ние не приемаме с лекота даденото обещание от министър-председателя за отпадане на визите на турски граждани. Ние искаме нов контакт и диалог с Русия и сме против санкциите. Ние искаме утре, когато се решават европейските политики, България да е защитила своя интерес, а не просто да слуша началниците в Европа. За толкова години в Европа разбрах едно - ако имаш аргументи, ако имаш кауза, всеки те слуша. Иначе ставаме провинция.“ - предупреди кандидатката за вицепрезидент.