Има хора, които явно не знаят защо са отишли на събора при язовир "Копринка", стана ясно от думите на съпредседателя на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред bTV.

БСП се разграничава от лицата, стъпкали знамената на ЕС и НАТО в неделя

БСП се разграничава от лицата, стъпкали знамената на ЕС и НАТО в неделя

Левите осъждат поругаването на европейските символи

"Защо ще тъпчеш знамето на този, който ти дава пари не мога да разбера? С този въпрос председателят на НФСБ и съпредседател на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов коментира случилото се на язовир „Копринка”, където събрали се русофили погазиха и стъпкаха знамената на НАТО и на ЕС.

„Гледайте го тоя с фланелка СССР – сбърканяк до сбърканяка. Какъв СССР, какви пет лева, той може би ще иска да се върне и Сталин? Това са отмрели епохи. Пак ви казвам между многото хора, които се събират на този събор чисто професионално от носталгия има и такива, които не знаят за какво са отишли”, коментира още Валери Симеонов.

Да се свалят санкциите спрямо Русия, настояха червените от Копринка

Да се свалят санкциите спрямо Русия, настояха червените от Копринка

Стига с предателска външна политика

Той изтъкна, че в момента най-големият спонсор на България е ЕС. С парите, които взимаме, ние строим, правим програми и прочие, каза Симеонов и отрече кандидат за президент на патриотите и негов съпредседател Красимир Каракачанов да е бил на събора.

Патриотът потвърди, че там е бил депутатът Явор Нотев, който е техният кандидат за вицепрезидент в предстоящата президентска надпревара. Водещият Антон Хекимян припомни думите на Валери Симеонов, че в голяма част от историята на България Русия е била наш враг, на което Симеонов каза, че това са думите на историците. „Поканете Божидар Димитров и го питайте”, настоя Симеонов в тази връзка.

Относно искането на Велизар Енчев да бъдат опровергани тези негови думи, Симеонов попита кой беше този (Велизар Енчев - б.а.).  „Този, който влезе от Патриотичния фронт и напусна, когато реши да започне самостоятелна политическа кариера и салтоморталета – него ли ще коментирам тук. Затова ли ме разкарахте от Бургас. Поканете Красимир Каракачанов, защото той е честен историк”, коментира съпредседателят на ПГ на ПФ.

На въпрос ще гласувате ли за него и за Явор Нотев, лидерът на НФСБ заяви, че предложението за тяхната номинация е било негово . „Мисля, че е време патриотите да бъдат обединени”, категоричен бе той.

Относно изграждането на паметник на ген. Иван Колев, Валери Симеонов призна, че това е една от каузите на живота му. „Този  велик пълководец, който е умрял от изтощение, прогонвайки руснаци, румънци и сърби до делтата на Дунав, заедно с героите от Трета армия, той трябваше да бъде увековечен. По политически причини никой не знаеше за него – в учебниците не се пишеше за него. Той вече има достоен паметник и неговия дух може да бъде успокоен”, каза още Симеонов.

Относно евентуалната номинацията на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН, Симеонов изтъкна, че не може да гадае, тъй като те не участват в управлението, а само подкрепят мандата. По думите му, резултатът би бил положителен в случай, че Георгиева бъде избрана и обратното би бил „голям гаф” , ако Бокова бъде избрана. „Не мисля, че трябва да има някаква истерия”, категоричен бе той.