Председателят на транспортната комисия Йордан Мирчев заяви, че ще подпише с особено мнение последните промени в Закона за автомобилните превози, с които се допуска нощен превоз на деца и ученици.

„С това ще поискам от президента Георги Първанов да наложи вето върху поправките и да ги върне за ново обсъждане в Народното събрание", каза Мирчев, цитиран от Дарик радио.

Йордан Мирчев призна, че е имало опити при гласуването и на други закони да се влияе върху решението на транспортната комисия. Той ще потърси подкрепата и на колегите от парламентарната група на НДСВ, която е гласувала принципно.

„Няма да скрия, че това нещо вече продължава няколко години. Явно автомобилните превозвачи имат много силно лоби в парламента. Това, което лично в мен буди недоумение и аз го изразих и в комисията, че ако ние приемем предложенията, които бяха внесени от някои колеги, това ще бъде едно решение, от което българският парламент трябва да се срамува."

"Аз действително съм много разочарован от това, което стана", заяви Мирчев.

Припомняме, забраната за нощните пътувания беше наложена през пролетта - три години след катастрофата край река Лим.
В петък депутатите свалиха забраната за нощните пътувания на ученици, като гласуваха текстове от Закона за автомобилните превози, които разрешават такива пътувания под формата на туристически пакети.