От политическа партия "Волт" настояват изпълнителната власт да обясни на обществото защо цената на застраховката "Гражданска отговорност" не намалява, след като обезщетенията за широкия кръг от близки на пострадали при катастрофи беше фиксирана до 5000 лв. чрез закон.

Това заяви лидерът на "Волт" Настимир Ананиев пред БНР.

По думите му промените, които бяха гласувани в парламента, би трябвало да намалят цената на застраховката с поне 100 лв. Това обаче така и не се случи, което налага намесата на Комисията за финансов надзор, категоричен е председателят на единствената паневропейска партия в България.

Светла Несторова: Не искаме намаляване на обезщетенията по "Гражданска отговорност"

Светла Несторова: Не искаме намаляване на обезщетенията по "Гражданска отговорност"

Застрахователите настояват за ясна методика

Той иска прозрачност в изразходването на парите, които се събират от "Гражданска отговорност", тъй като тя е задължителна за всички собствениците на автомобили. Тази прозрачност да е гарантирана от правителството. 
Припомняме, Ананиев бе председател на транспортната комисия в 43-то Народно събрание от квотата на Реформаторския блок.

Целта на всеки бизнес е да бъде печеливш, призна той.

Висшият адвокатски съвет се противопостави на колеги, които печелят от катастрофи

Висшият адвокатски съвет се противопостави на колеги, които печелят от катастрофи

Не може цялата адвокатура да страда, категорична е Ралица Негенцова

Според Ананиев България е проспала срока за защита на българските интереси по пакета "Мобилност". Това е станало за сметка на по-добър доклад от Еврокомисията и вечните обещания за Шенген.

Относно фалстарта на електронните винетки Ананиев настоява Прокуратурата да се самосезира заради ощетяването на държавата с между 10 и 30 млн. лв.