ИТН са готови да поемат отговорността за съставяне на редовно правителство. Това стана ясно от коментар пред медиите на Тошко Йорданов след консултациите при държавния глава.

Ключът към стабилност е в първите две политически партии, изтъкна той. Хубаво е да има редовно правителство, според него, тъй като то щяло поне да опита да започне да разрешава проблемите на хората.

Днес с Румен Радев е обсъдена теоретичната възможност третият мандат да отиде в партията на Слави Трифонов. ИТН ще подкрепи всички добри закони по ПВУ, но след детайлно вглеждане в подробностите. Дяволът е в детайлите, сподели Тошко Йорданов.

Радев пита ИТН част ли са от размитото множество в парламента

Радев пита ИТН част ли са от размитото множество в парламента

Партията на Слави Трифонов ще е опозиция на мнозинство между ГЕРБ и ПП/ДБ

Иначе ГЕРБ и ПП/ДБ могат да сформират мнозинство, но на това мнозинство ИТН се вижда опозиция.

Ако няма редовен кабинет, да остане старият бюджет, предлага Тошко Йорданов. Много често бюджетът се разхищава безсмислено, по думите му и затова е за дисциплина на разходите.

По темата за правителство на малцинството той посъветва медиите да питат Христо Иванов, който казал, че това ще е най-вредното за страната, а сега заставал на позицията, че е най-правилното за страната. Иначе ИТН са готови на разговори с всички в парламента. Към момента формацията не е разговаряла с никоя партия в парламента за съставяне на правителство.