Представителите на "Има такъв народ" са изслушали трите дами на ГЕРБ от преговорната група за съставяне на кабинет с мандата на първата политическа сила.

Това е първа среща и от нея не трябва да се правят генерални изводи, заяви Тошко Йорданов на брифинг пред медиите в Народното събрание.

Няколко пъти Йорданов повтори, че нищо конкретно не се е случило на срещата - от ГЕРБ изложили програмата си, от своя страна и "Има такъв народ" ги запознали с техните приоритети.

Тошко Йорданов все пак отчете като положително това, че от ГЕРБ имат канкретна програма, а не общи приказки и пожелания.

Тепърва обаче в партията на Слави Трифонов ще мислят какво да правят, а и от ИТН са в очакване да има още срещи.

Ситуацията е тежка и сложна, каза Йорданов, тъй като страната без правителство е блокирана, но и понякога е по-лошо с правителство.

Йорданов припомни, че партията отдавна настоява за експертен кабинет и сега от ГЕББ явно достигат до тази идея, но и имат още доста път да извървят.

Изобщо не говорим за правителство в момента, говорим за идеи, изтъкна Тошко Йорданов, като отрече и да са се обсъждали имена на министри, а и заемане на постове от една или друга партия.

БСП не отиде на срещата с ГЕРБ и им се обясни в писмо

БСП не отиде на срещата с ГЕРБ и им се обясни в писмо

Социалистите са против правителство с мандат на ГЕРБ и на ДПС