Управленската програма на БСП в голяма степен се припокрива с идеите на ИТН. Това стана ясно на брифинг след срещата с левите от думите на Тошко Йорданов.

По програмата нямаме големи различия, обяви той. Разговорът беше много конструктивен, сподели и Ива Митева.

За антикорупционния закон има съгласие, че трябва да се приеме. ИТН ще приеме закона на първо четене. Формацията ще отправи и своите предложения. Ще подкрепят процедурните правила за избор на нов председател на КПКОНПИ.

Надяваме се да бъде избран най-достойният кандидат, каза Митева. Тя не иска да се разписва предварително името на Бойко Рашков. ИТН не са против постът да се заеме от вътрешния министър.

ГЕРБ с ултиматум към БСП: Или списък със законите, или маските падат

ГЕРБ с ултиматум към БСП: Или списък със законите, или маските падат

Исканията на Петков за Рашков са политически рекет

Името на Бойко Рашков остава на масата, каза Митева и настоя да не се предрешава процедурата. Внимателно щяла да се обмисли неговата кандидатура.

ИТН настояват да се приеме законът за личната помощ. Те настояват за мобилна здравна помощ. ИТН има идеи и в сферата на образованието. Не е обсъждан персонален състав и структура на кабинета. Като спекулация Тошко Йорданов определи днешните изявления на депутати от ПП за номинацията на Асен Василев за евентуален премиер.

Ако споразумението в коалицията се спазва, ИТН няма да го нарушат. Всички трябва да оставим самолюбието и егото настрани, каза Ива Митева. Тя призова политиците да не са надигат на квадрат, защото, както подчерта "1 на квадрат си е все 1". Тъй като държавата е срината от кризи, ИТН искат да се намери изход и да се подходи отговорно.

БСП пита ИТН колко са сериозни за кабинет с третия мандат

БСП пита ИТН колко са сериозни за кабинет с третия мандат

ИТН са готови за конструктивни разговори