ИТН ще отидат на преговори с БСП, за да видят какви са възможностите за съставяне на правителство. Това стана ясно от коментара в кулоарите на парламента на Станислав Балабанов.

Част от българското общество го иска, аргументира се той. Имало редица кризи в страната, които нямало да чакат липсата на правителство и неработещ парламент. Според него ако има ясна програма с конкретни срокове, тя трябвало да се случи. Това е един първи кръг от преговори, поясни депутатът от ИТН.

Балабанов каза, че и те ще имат предложения като промени в Закона за личната помощ. ИТН винаги е била за борба с корупцията, но при ясни условия и ясен законопроект, така той отговори на въпроса дали хората на Слави Трифонов ще подкрепят Бойко Рашков начело на КПКОНПИ. Това е въпрос на разговори, изтъкна Балабанов.

Балабанов: БСП има тежката задача да обедини останалите 3 политически формации

Балабанов: БСП има тежката задача да обедини останалите 3 политически формации

ИТН са готови на диалог в търсене на консенсус

Припомняме, че по време на консултациите при президента преди връчването на третия проучвателен мандат ИТН заявиха, че няма да поставят червени линии при преговорите за ново правителство в рамките на настоящото Народно събрание. Те продължават да отстояват позицията си за кабинет без учсастието на Кирил Петков и Асен Василев.