Лидерът на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов заяви, че парламентът не трябва да излиза във ваканция преди своето разпускане. Той представи очакванията си за последните дни на 47-то Народно събрание в студиото на Нова Телевизия.

Лидерът на ДБ предупреди, че предстоят тежки кризи, внесени отвън. "Това, което се задава, е най-тежката комбинация от кризи, която нашата генерация е виждала. Нека не подценяваме това нещо. Според мен трябваше да ни е обхванало едно здравословно ниво на страх. Ако това беше се случило, можеше да намерим работещи формули (за коалиция). Изискваше се отговорност малко да надскочиш себе си", добави той.

Той посочи, че "Демократична България" е била готова да не излъчи собствени министри в нов кабинет в името на това страната да има правителство, а формулата да бъде сменена, като същевременно отбеляза, че министрите на ДБ са били "сред най-успешните", без да пренебрегва останалите членове на кабинета.

Христо Иванов също така потвърди, че предлага предизборна коалиция с "Продължаваме промяната" (ПП). В студиото той посочи, че е необходимо "голямо обединение", не само между ДБ и "Продължаваме Промяната" на фона на четвъртите избори, които предстоят в рамките на месеци.

"Трябва да привлечем всички останали фигури, които запазиха духа на протеста. Трябва да се отнесем сериозно към това предложение. Има граждански организации като БОЕЦ и "Правосъдие за всеки". Трябва да потърсим всички онези наистина знакови лица и граждански брандове", е неговото мнение.

Според него подобно обвинение трябва да покаже амбиция за голямо мнозинство на базата на диалог.

Христо Иванов заговори за коалиция с ПП

Христо Иванов заговори за коалиция с ПП

Не вижда достатъчно притеснени хора в политиката за това какво се случва със света около нас