Да вървим към избори. Това очаква членът на БСП и бивш транспортен министър Петър Мутафчев преди заседанието на днешния пленум. Според него изчерпани са възможностите за съставяне на кабинет.

Две цели имало в преговорите - да се изберат председател на КПКОНПИ и на КЕВР. Той се надява да има време това все пак да се случи.

На въпроса на медиите какво да се очаква от днешното заседание на Националния съвет на БСП депутатът Румен Гечев отговори шеговито: "Само хубави неща."

Атанас Костадинов очаква да чуе двете предложения на ръководството. Самият той очаква партията да подходи както е по Конституция. Трябва да се направи най-доброто за държавата, каза бившият депутат. Стабилността ще бъде лекарство за мизерията, изтъкна Костадинов и изрази желание всеки да си вземе поуки от грешките.

С позитивна нагласа, но без желание за предварителни коментари Георги Михайлов влезе в партийната централа.

Въпросът е кога ще се отиде на избори, според лидера на БСП-София Иван Таков, като обясни и че няма особено голям избор. Нямало смисъл да се държи мандата, след като било ясно, че няма нагласа за съставяне на правителство в този парламент. По думите му в петък е добре да се върне мандата.

В добро настроение от централата на БСП пък излезе коалиционният партньор на столетницата и бивш неин член Румен Петков, който в момента е лидер на АБВ - коалиционен партньор на БСП в "БСП за България".

Припомняме, че вчерашното заседание на Изпълнителното бюро на БСП завърши с предложение за два варианта с третия и последен проучвателен мандат, след като лидерът на ИТН Слави Трифонов за пореден път в изявление през социалните мрежи обяви, че се оттегля от коалицията. Този път мотив му беше запис от разбор на политическата ситуация на ПГ на "Демократична България". От партията после пуснаха и пълния запис.

Вчера обаче председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски не каза какви са вариантите, които ще гласуват социалистите днес. 

БСП бяха вече призова да не държат мандата излишно от опозицията в лицето на ГЕРБ/СДС, ДПС и "Възраждане", а днес по темата се включи и бившият лидер на БСП Михаил Миков.

Случайното преминаване по улица "Позитано", на Томислав Дончев от ГЕРБ предизвика медийния интерес.

Миков: Върти се, премята се мандат и обикалят някакви комични фигури

Миков: Върти се, премята се мандат и обикалят някакви комични фигури

Правителство си отива, без да има приета програма за управление от НС, посочи той