"Има такъв народ" са диалогично настроени и няма да поставят червени линии при преговорите за ново правителство в рамките на настоящото Народно събрание.

Това заяви след консултациите при президента Радев Ива Митева.

"Преминаха диалогично. Президентът е в много трудна роля в момента. Той наистина трябва да се покаже като обединител, като балансьор, много е важно това в този много труден момент. И неслучайно Конституцията завъртя рулетката на мандатите", обобщи разговора с държавния глава тя.

"Имаме надежда, че разговори ще започнат да се водят. Ние сме заявили че ще сме открити, диалогични, така че погледът ни в момента е взрян в президента", подчерта Митева.

Радев пита ИТН за нови имена в забранителния им списък

Радев пита ИТН за нови имена в забранителния им списък

Тошко Йорданова: Нямаме претенции премиерът да е наш

Попитана дали Радев е изразил готовност да даде мандата на ИТН, депутатът отговори: "Не сме чули този намек, Смятаме, че президентът трябва да даде този мандат на този, който има най-голям шанс да състави правителство. Смятаме, че в момента няма нужда от избори, и то не заради някакво социологическо проучване, а защото в момента ситуацията е такава в България и целия свят, в която трябва да има работещ кабинет."

ИТН имат няколко приоритета, ако се стигне до нов кабинет в рамките на този парламент - промяна в съдебната система, в антикорупционното законодателство, както и в социалната и здравната политика на държавата.

"Забравяме за "Възраждане", ГЕРБ и ДПС, да няма спекулации", прекъсна Митева с категоричен тон председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

Друг от основните говорители на партията на Слави Трифонов пък - Станислав Балабанов, съзря опасност при провеждането на нов вот - да се влезе в поредица от избори. "Много е важно да разберете, че ако има политическа партия, която да тласне страната към избори, ще носи цялата вина. Точно в тази ситуация."

Антоний Гълъбов: Третият мандат е кризисен, Радев печели време

Антоний Гълъбов: Третият мандат е кризисен, Радев печели време

Политическата криза няма да бъде решена с предсрочни избори