С декларация за изгубеното доверие на обществото към политиците, за изгубената истина и провала на управленията на страната последните години започна заседанието на парламента днес. Декларацията бе изчетена от депутата от "Има такъв народ" Любомир Каримански.

"Доверието е неразделна част от функционирането на обществото - в институциите, в лидерите, това са основните съставки за социален-икономически напредък, управляващите сили години наред не си дават сметка, че погубват най-ценното доверието", започна той. 

Петър Витанов: По-добре да не се състави кабинет, това е пазаруване

Петър Витанов: По-добре да не се състави кабинет, това е пазаруване

БСП сякаш иска да участва на всяка цена във властта, което отблъсква избирателите ѝ

"Не сме научили уроците от миналото и ако вникнем, ще видим колко лоши ученици сме били", заявяват от парламентарната група на Слави Трифонов. Декларацията описва напуснали българи в чужбина и неизпълнените обещани промени, загубеното доверие в Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Тройната коалиция и накрая сегашното правителство, което "опакова надежда в маркетингова опаковка за съдебна реформа, нулева корупция".

"Така се опитва сегашното правителство да ни представи натруфената лъжа, а истинската част е обвита в мистерия", смятат от ИТН.

"Изводът от уроците е доверието. Ерозирането на доверието направи така, че и Костов, и Царят, и Тройната коалиция да нямат втора възможност и е цинично как политическата класа остави доверието на хората да изтече в канала. А истината продължава да се скита гола", завърши декларацията на партията.

Преди нея парламентът събра кворум, но от втория път - със 158 народни представители. При първото гласуване не се регистрираха депутати от ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ". В залата не влязоха представителите на ГЕРБ, макар да са в сградата на парламента.

"Алфа Рисърч": Отново 7 партии в парламента, но без ИТН при избори днес

"Алфа Рисърч": Отново 7 партии в парламента, но без ИТН при избори днес

Българите са разединени искат ли предсрочни избори, или не