"Не отговорих на човека, който ми отправи заплахата онлайн. За мен по-важно беше да покажа как тя ми е подействала". Това заяви пред bTV депутатът Христо Петров, познат като Ицо Хазарта.

Припомняме, в деня на полагането на клетва на новото правителство Петров обяви от парламентарната трибуна, че е получил предупреждение да не подкрепя партията на Кирил Петков и Асен Василев, защото ще загуби най-ценното, което има. Именно тази заплаха го накарала да влезе в политиката.

Той увери, че се чувства спокоен за себе си, но подчерта, че има много начини да се навреди на един човек и те не са непременно свързани с физическо посегателство.

"Не мога да бъда сигурен дали авторът на това послание беше в пленарната зала. Може би за себе си мога, но ако отговоря директно на този въпрос, това би ме поставило в много особена ситуация", отбеляза депутатът.

Призовкар търсил Ицо Хазарта в НС

Призовкар търсил Ицо Хазарта в НС

Няма да участвам в тяхната игра, заявява депутатът

Петров посочи, че е обявил своята мотивация да подкрепи "Продължаваме промяната", но ако е искал да подаде сигнал в прокуратурата, е щял да го направи. По-рано тази седмица той заяви, че няма да съдейства на държавното обвинение, докато Иван Гешев е главен прокурор. Според него ролята на обвинител №1 е да защитава няколко български граждани, а не всички, както му е вменено по закон.

Запитан как се чувства, че е победил Бойко Борисов и Корнелия Нинова на изборите, Петров отбеляза, че явно хората са искали да изберат нормален човек. "Хората очакват промяна. Очакват нещо различно от това, което са получили досега. Според мен има значение, че тези хора ме познават. Те очакват нещо различно", коментира той.

Хазарта подчерта, че разчита на хората, заради които се е решил на тази стъпка - Кирил Петков и Асен Василев, както и на Николай Денков, който по негови думи е изумителен в своята сфера.

Прокуратурата проверява заплашван ли е Ицо Хазарта

Прокуратурата проверява заплашван ли е Ицо Хазарта

След самосезиране е образувана проверка и за заплахи спрямо Бойко Рашков

"Това, което искам да променя, е децата да започнат да ходят с интерес на училище. Да не е наказанието и страхът от двойката водеща сила. Ние като страна имаме огромна нужда от подем в образованието", категоричен бе Петров.

На въпрос как ще се сработи коалицията, Хазарта даде пример с Холандия, където от години управлението е в ръцете на коалиции.

"Хората не дават еднолично властта на някого, те казват, че трябва да си говорите. Аз се отнасям с уважение към абсолютно всички в Народното събрание. Те, за разлика от хората във "Фейсбук", са поели отговорността да работят - може да е за лична изгода, може да е за изгодата на страната, но са поели отговорността", подчерта той.

Запитан защо първо е отказал на Петков да влезе в политиката, Петров каза, че всички казвали "не". Той самият не харесвал тези, които казват "да".

Депутатът Христо Петров получил послание, че като част от ПП ще загуби най-ценното

Депутатът Христо Петров получил послание, че като част от ПП ще загуби най-ценното

Има по-важни неща от страха, казал Асен Василев