Главният прокурор Иван Гешев, придружаван от делегация на Прокуратурата на Република България, замина днес на официално посещение в гр. Баку, Република Азербайджан, по покана на главния прокурор на Азербайджан д-р Камран Алиев.

Директорът на Национална следствена служба Борислав Сарафов и говорителят на главния прокурор Сийка Митева са сред придружаващите визитата.

По време на посещението ще бъде подписан Меморандум за разбирателство и сътрудничество между Прокуратурата на Република България и Главната прокуратура на Република Азербайджан.

Целта на двустранния документ е затвърждаване и надграждане на дългогодишното сътрудничество между двете институции. Международното правното сътрудничество е в областта на наказателното преследване на трансграничната престъпност, трафика на наркотични вещества, компютърните престъпления и др.

В рамките на визитата на Иван Гешев и водената от него делегация ще се запознае с работата на Главна дирекция "Антикорупция" при главния прокурор на Република Азербайджан.

Поредният доклад на ЕК: Борбата с корупцията буксува

Поредният доклад на ЕК: Борбата с корупцията буксува

Изказва се и загриженост за състава и функционирането на Висшия съдебен съвет