Иван Хиновски обяви, че напуска партия "Има такъв народ", съобщава bTV.

Той е бил депутат в предишното Народно събрание, а в момента е енергиен експерт на партията, отговорен за политиката им в този ресор.

Мотивите на Хиновски са, че не одобрява политиката на партията през последните месеци в областта на енергетиката и лансирането на случайни лица на отговорни позиции.

Нищо от това, което обещахме на избирателите си не беше изпълнено, нито бяха направени опити за това, посочва той.

Хиновски отбелязва, че предстои обсъждане на енергийната политика на България на Евроатлантическа конференция, на която като експерт той трябва да сподели постигнатото от правителството.

И Кирил Симеонов от ИТН се разграничи от ИТН

И Кирил Симеонов от ИТН се разграничи от ИТН

Не обяви официално, че напуска парламентарната група

Независимо от моето намерение ще продължа да работя за реформите в българската енергетика, повишаване на енергийната сигурност на страната ни и преодоляването на енергийната бедност, уверява Хиновски.

Иван Хиновски е поредният член на ИТН, който решава да напусне партията през последните дни.

На 18 юни беше съобщено, че структурите на партия "Има такъв народ" (ИТН) в Плевен, Пордим, Левски, Кнежа и Долни Дъбник напускат партията.

Преди това Кирил Симеонов стана шестият депутат от "Има такъв народ", който изрази несъгласие с политикатана изтегляне на министрите от правителството. Това по-рано  направиха и Николай Радулов, Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов, а и министърът на спорта в оставка Радостин Васил.

ИТН в Плевен отрича да се разпуска

ИТН в Плевен отрича да се разпуска

След появила се такава декларация