Кирил Симеонов, депутат от "Има такъв народ", се разграничи от партията. Той излезе на трибуната с емоционално признание. Разказа, че когато влязъл политиката, разговарял със Слави Трифонов кое го мотивира. Той споделил на лидера на ИТН, че иска да се бори със статуквото с ГЕРБ и ДПС.

Вчера гласувахме със статуквото, каза още народният представител.

Срам ме е, допълни Кирил Симеонов по повод гласуването вчера на "Има такъв народ" заедно с ГЕРБ/СДС, ДПС и "Възраждане" на оставката на председателя на НС Никола Минчев. Хората, които ме познават във Варна знаят, че съм опонирал на управлението на ГЕРБ, припомни още той.

Думите му накараха депутатите от мнозинството да станат на крака в зала и да го аплодират. Отцепилите се от ИТН и народни представители от други ПГ дори го прегърнаха в знак на подкрепа.

Той обаче не обяви от трибуната дали напуска ПГ на ИТН.

Припомняме, че на влизане в Народното събрание днес Ива Митева спомена, че чува за още отцепници, които са готови да излязат от парламентарната група на партията на Слави Трифонов, но нито посочи имена, нито си позволи коментар и избегна въпроси.

Стотици скандират "ИТН е мафия" пред парламента

Стотици скандират "ИТН е мафия" пред парламента

Протестът е срещу евентуалното отстраняване на управлението

Вчера вечерта Тошко Йорданов обяви, че по време на дебата за оставката на Никола Минчев премиерът Петков е писал съобщения на депутат от ИТН в търсене на мнозинство.

От ПП отричат обвиненията да купуват или подкупват депутати, но публично обявиха не веднъж, че водят разговори, като апелират към съвестта на депутатите и отговорността им към избирателите и ангажиментите, които са поели пред тях.

Кирил Симеонов е шестият депутат от "Има такъв народ", който изразява несъгласие с политиката, обявена от лидера Слави Трифонов миналата седмица на изтегляне на министрите от правителството. Това вече направиха Николай Радулов, Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов, а и министърът на спорта в оставка Радостин Василев. 

Кирил Петков търси депутати, които служат на народа, а не на партийния си лидер

Кирил Петков търси депутати, които служат на народа, а не на партийния си лидер

Държавата не трябва да бъде тласкана към нестабилност заради задкулисни договорки