Продължава натискът към депутати на "Има такъв народ". Това заяви Ива Митева на влизане в парламента, съобщава БНТ.

Тя подчерта, че не е допустимо да се изпращат СМС-и и да се звъни от премиера към депутати от ИТН. Най-малко можело да го прави някой друг.

Не знам в какви времена живеем, но се опитва да ги обработва, оплака се Митева и допълни, че това ще продължи до гласуването в сряда или четвъртък.

Тошко Йорданов не казва подкрепят ли ИТН вота на недоверие

Тошко Йорданов не казва подкрепят ли ИТН вота на недоверие

Нямаме никакви основания да подкрепяме този вреден кабинет

"Ще видим как ще гласуват колегите. Ще видим дали някой се е поддал. Говори се, че ще има колеги, които ще се обърнат. Надявам се да няма такива", коментира тя.

Митева отбеляза и че няма номинация на ИТН за председател на парламента. Който и да бъде председател, ще му бъде изключително трудно, защото трябва да стои срещу 239 души и да се съобразява с всеки от тях, предупреди тя.

Относно вчерашния протест Митева коментира, че не й се иска да се връщаме към площадната демокрация.

"Има процедури, нека да вървим по тях. Има ред, да го спазваме. Нека да не настройваме хората един срещу друг. Днес чух, че сме мафия, вчера чух, че сме мафия, аз доказателства за това не виждам. Не чувам имена на мафията, нека да ги кажат, да ги покажат, да извадят доказателства. Ако сме мафия, искам да попитам коалиционните партньори, защо не ни го казаха досега, защо не изнесоха документи, а сега ни го казват?", запита тя.