Премиерът Кирил Петков не отрича, че води разговори с народни представители от ИТН за подкрепа на актуализацията на бюджета. Напротив, има намерение да продължи да води тези разговори в името на стабилността на държавата и това правителство.

Това заявява Кирил Петков във видеообръщение, разпространено от пресцентъра на МС.

Вярвам, че има хора с висок морал в този парламент, които ще изберат интересите на България пред своя партиен лидер, особено ако е бивш певец, който най-безотговорно решава да хвърля риск върху правителството заради личното си его.

Депутатът от ИТН Кирил Симеонов е офериран от премиера да подкрепи управлението

Депутатът от ИТН Кирил Симеонов е офериран от премиера да подкрепи управлението

Симеонов заяви, че остава лоялен към ИТН

Премиерът подчертава, че случилото се вчера с отхвърлянето на актуализацията на бюджета в парламентарната комисия означава, че ГЕРБ, ДПС, Възраждане и ИТН не желаят пенсиите да бъдат вдигнати, да се случи подкрепа за младите семейства, както и да се компенсират цените на бензина. "Това е много безотговорно...", заявява Петков и именно заради това смята да продължи да води такива разговори.

анкета

Какво се случи?

Виж резултати

ИТН предпазва Петков от национално предателство 12.4%

Става въпрос за пари 47.0%

Слави е последният мохикан 7.4%

Кой да е изненадан 5.3%

Сценарий за цирк 27.8%

"В този момент всеки един депутат, който иска да застане на страната на българския народ, трябва да подкрепи този бюджет и да застане на страната на стабилността. Петков посочва и че в бързи срокове българският парламент трябва да е готов с 22 закона, за да се отключат парите по Плана за възстановяване и устойчивост. А това е нужно "за да сме готови за зимата и есента", но не като за поредните предсрочни избори и временни правителства, а като "една стабилна държава, в която всички искаме да живеем".

Иначе Кирил Петков гарантира, че в "Продължаваме промяната" не ги е страх от избори.

Преходите от проекти към партии осигуриха политическа криза

Преходите от проекти към партии осигуриха политическа криза

Ввъв всичките си роли дотук ИТН не показа способност (и/или желание) да извърви пътя от корпоративен проект до политическа партия. Но до каква степен това се е случило и при ПП?