Структурата на партия "Има такъв народ" (ИТН) в Плевен отрече появилите се по-рано информации, че се саморазпуска, съобщи БНР.

Това се казва във втора декларация, която е опровержение на първата такава по-рано днес, подписано от инж. Христинка Иванова, народен представител в 47-то Народно събрание, общински координатор в Долна Митрополия.

"Хората, цитирани от Радостин Василев в неговата декларация, са лично негов приближен кръг и повечето от тях никога не са били официално част от структурата на ИТН", се казва в разпространения документ.

Структури на ИТН в област Плевен напускат партията
Обновена

Структури на ИТН в област Плевен напускат партията

По-късно стана ясно, че общинските координатори и във Враца, и в Мездра напускат партията

"Истинската и официална структура за област Плевен остава!", се казва още в документа. 

Посочени са имената на координатори в Долна Митрополия, Кнежа, Червен бряг.

Александър Станев, на чиято страница единствено се появи първата декларация , не е бил открит за коментар.

Припомняме, че по-рано днес беше съобщено, че структурите на партия "Има такъв народ" (ИТН) в Плевен, Пордим, Левски, Кнежа и Долни Дъбник напускат партията.

Петте структури заявили своята пълна подкрепа за министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев и независимия вече депутат от 15-ти МИР - Плевен Деян Петков и канят Тошко Йорданов да посети Плевен, за да се "запознае с народната любов в нашия град, която вече срещна пред Народното събрание".

Василев: Не очаквах ИТН да хвърлят държавата под автобуса

Василев: Не очаквах ИТН да хвърлят държавата под автобуса

Дали ПП трябва да управлява, трябва да го кажат хората, а не Слави Трифонов

Под декларацията стоят 10 имена на: Александър Станев, Аспарух Йонков, Венера Василева, Венцислав Петков, Георги Борисов, Дамян Гаев, Десислава Костадинова, Никола Найденов, Симеон Илиевски и Цветомир Петров, подписали от името на ръководството в Плевен.

По-късно стана ясно, че общинските координатори в 9 от 10 общини в област Враца също напускат партията на Слави Трифонов.

На 17 юни се стигна до ескалация на напрежението по време на протеста пред Народното събрание в подкрепа на Никола Минчев, който бе отстранен от поста председател на парламента с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане", като се предполага със същото мнозинство другата седмица да бъде приет и внесеният от партията на Бойко Борисов вот на недоверие срещу правителството.

Междувременно, днес се е състояла и среща на областната софийска структура на ИТН. Това съобщиха от партията. 

Срещата е била основно организационна, като темите, които са обсъдени на нея са били: вотът на недоверие към правителството (който ще гласува във вторник и сряда), казусът "Македония", отцепилите се от партията депутати и др.

На срещата в присъствал председателят на парламентарната група - Тошко Йорданов.

Сред присъстващите са били още Верослав Владимиров, парламентарен секретар на министерство на енергетиката, Владимир Тимев, общински координатор район "Възраждане", Явор Исаев общински координатор на район "Връбница", Ива Тодорова, общински координатор за район "Младост", Катерина Ряхова, общински координатор на район "Слатина", както и други районни координатори и членове.