"Надяваме са на здравия разум и съвестта на шепа народни представители, независимо от коя политическа сила, да оценят, че след падането на "кабинета Кирил Петков" ситуацията ще се влоши - има финансова, политическа криза, война, която е доста опасна."

Това заяви министърът на земеделието Иван Иванов в предаването "Защо г-н министър?" на бТВ.

Тошко Йорданов: ИТН остават стабилни и приятели

Тошко Йорданов: ИТН остават стабилни и приятели

Ива Митева се надява Кирил Симеонов да размисли

Очакванията за подкрепа срещу вота на недоверие били главно от депутати от ИТН, дори и от ръководители на партията, които имали обещания в коалиционната програма.

За Иванов е "непонятна новосформираната коалиция" - ГЕРБ, ДПС, "Възраждане", която свалила за "огромна изненада" председателя на парламента Никола Минчев. Странно било също, че ПГ на Костадин Костадинов гласувала срещу увеличение на пенсиите.

"Най-лошият вариант е сформирането на кабинет между трите партии, което ще покаже коалиция и това не се случва за една нощ, а явно е предварително договаряно", смята министърът. "Разчитам вотът на недоверие да не успее, особено в условията на война", обясни той.

Нови избори заплашват субсидиите за земеделците

Нови избори заплашват субсидиите за земеделците

Европейската комисия може да не разреши изплащането на директните плащания

Иванов коментира исканията за гласуване на избори с хартиена бюлетина - той очаква дебат по темата, тъй като БСП смятат, че има манипулации с машинния вот, особено в малките населени места. По темата за Република Северна Македония - за левицата е затворена тема и "всеки, който я използва, спекулира". "Странно защо Слави Трифонов стъпи на тази тема, при условие, че беше затворена. "Имаме уверения на премиера Кирил Петков, че в Брюксел ще заяви положителна за България позиция", поясни Иванов.

Министърът на земеделието анализира и скандала на Капитан Андреево. Той уточни, че е обект на разследване, но с него не се е свързвал "някой да му предлага пари".

"Депутати от ИТН проявяват жив интерес и това, което се е случвало там", каза още той.

По отношение на пшеницата - Минисрерство на земеделието има очаквания за около 6 милиона тона пшеница, като голяма част ще бъдат изнесени и не се очаква риск от недостиг у нас.

Записът за "папката за 100 хил." част със сигнала за лабораторията на "Капитан Андреево"

Записът за "папката за 100 хил." част със сигнала за лабораторията на "Капитан Андреево"

Директорът на БАБХ Христо Даскалов