Председателят на ДСБ Иван Костов е номиниран за кандидат за депутат в следващото народно събрание.

Това е решено на проведено заседание на ръководството на Софийската организация на Демократи за силна България (ДСБ).

"Иван Костов е народен представител в Народно събрание сега и е избран като водач на нашата листа в 23-ти многомандатен избирателен район - София.

Ние считаме, че той трябва да се яви на предстоящите избори като кандидат за народен представител в същия район. Затова го номинираме", заяви софийският лидер на партията Атанас Атанасов на пресконференция днес.

С това решение столичната организация на ДСБ отговоря на решението на СДС-София, с което се поиска от Националния съвет на СДС да не допуска "лидери, които разцепиха СДС и българската десница, създавайки свои партии".

Членовете на ДСБ са обсъдили и проблема за бъдещата дясна коалиция.
„Разчитаме, че през тази седмица ще бъде вече факт", коментира Атанасов.

Необходимо е да БСП и ДПС да бъдат изпратени в опозиция и да дадем на България нов европейски проект, посочи още Атанас Атанасов и подчерта:

"Подмяната на тези цели с други е напълно необяснима за нашите избиратели. Тя разрушава общата ни реформаторска енергия и ни обръща с лице към миналото, а не към бъдещето."

За това според Атанасов са необходими усилията на всички български демократи.

ДСБ-София подкрепя усилията на националните ръководства на ДСБ и СДС за създаване на широка дясна коалиция, като двете най-големи партии бъдат изборната ос за тази коалиция.

Като най-големи десни партии в България наша е отговорността за формирането на бъдещото управление и привличане на максимална подкрепа за него.

На днешното заседание са приети правилата и сроковете за номиниране на народни представители и за евродепутати, обяви още Атанас Атанасов.