Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, заяви, че от днес започват проверки за довършването на последващите етапи от междусистемната газова връзка Гърция - България". Министърът посети обекта в частта му при газоизмервателната станция Стара Загора, съобщават от пресцентъра на МРРБ.

Заедно с началника на ДНСК арх. Деляна Панайотова министър Шишков се запозна на място до къде е стигнало строителството на оставащите за довършване етапи от интерконектора.

По думите на служебния министър има да се довърши един път, който осигурява достъп до най-близкото село, трябва и един кабел да бъде въведен в експлоатация. Той бе категоричен, че държавата не може да си позволи да не завърши газовата връзка до край. Шишков допълни, че затова още във вторник следващата седмица ще събере на среща в МРРБ представители на всички изпълнители на обекта.

В Стара Загора регионалният министър обясни, че останалите за довършване дейности по обекта не влияят на функционирането на газовата връзка, но е важно противоерозионните мерки да бъдат изпълнени, за да няма щети върху природата. Има много недовършени неща в държавата, но ще направим всичко възможно този обект да бъде завършен, допълни Шишков.

Шишков: По интерконектора има за довършване, но няма проблем с доставките на газ

Шишков: По интерконектора има за довършване, но няма проблем с доставките на газ

Дългите ремонти на Хемус са част от строителния хаос, който се разраства от 2017 г., по думите му