Ивайло Мирчев от "Демократична България" намира за странна позицията на прокуратурата. В кулоарите на парламента той припомни позицията на главния прокурор Иван Гешев от 2019 г., че не му харесва разделението на властите.

Мирчев отново защити необходимостта от реформа на прокуратурата, а днешният призив на управляващата коалиция - декларацията, прочетена от парламентарната трибуна - бил нормален.

Прокуратурата се възмути от намеренията на коалицията

Прокуратурата се възмути от намеренията на коалицията

Пряка намеса, нарушаване на разделението на властите и отклоняване на общественото внимание

Наистина бих призовал главния прокурор да подаде оставка, вместо да дава оценки, подчерта народният представител. Очаквам поне веднъж в своето управление главният прокурор да прояви мъжество и да си подаде оставката, настоя още Ивайло Мирчев. Така се прави, така е редно, той е загубил доверието на абсолютно всички, допълни той. На страната, по мнението му, е нужен нов главен прокурор и да се направят такива законови изменения, че да не се допусне появата на новите Цацаров и Гешев. Новият главен прокурор не трябва да дерибейства, смята Мирчев, а за оставката на Сотир Цацаров смята, че това е бягство от отговорност. И господин Цацаров, и господин Гешев са слуги на мафията, категоричен бе депутатът.

С аплаузи управляващите искат оставката на Иван Гешев
Обновена

С аплаузи управляващите искат оставката на Иван Гешев

Част от депутатите станаха на крака