Може да се отиде за шести път на предсрочни парламентарни избори, но това няма да промени нищо в политиката. Готови сме за национални избори, защото не се страхуваме от нови предсрочни парламентарни избори. Въпросът е дали ще са полезни за страната. Това заяви депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ Ивайло Мирчев пред БНТ.

Мирчев призова темата затова кой да оглави външно министерство, да се остави между премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и сегашен външен министър Мария Габриел. Ивайло Мирчев се разграничи от любовните отношения, изразени от председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

"Пеевски всеки ден се повява медийно, дава решения и рецепти, но взима страна в спора за МВнР. Решението за поста на външен министър трябва да се вземе от Денков и Габриел. Нека те да решат темата за поста външен министър и да не стига до парламента. Заради поста на външния министър да се стигне до предсрочни избори, е доста екзотично предложение", коментира Мирчев.

Социолог изключва избори 2 в 1, засега в СОС се тестват нови мнозинства

Социолог изключва избори 2 в 1, засега в СОС се тестват нови мнозинства

В СОС се тестват нови мнозинства - ГЕРБ, но не с цялото БСП и не с цялото "Възраждане"

За ситуацията в Столичния общински съвет (СОС), Мирчев посочи, че ПП-ДБ-Спаси София са в капан още от самото начало, но това, което се случи в последните дни се роди ново опозиционно мнозинство в СОС. В СОС се забрави нещо много важно - да се разгради старият модел на управление, посочи Мирчев. И даде пример - че нито в СОС, нито в парламента сглобката не се харесва.

Ивайло Мирчев смята, че едни нови избори за София не са решение.

По темата за убийството и групата около Мартин Божанов-Нотариуса и създадената временна комисия, Мирчев заяви, че единственият, който може да разкаже повече по темата е бившият главен прокурор Иван Гешев, който можел да каже и повече за клуба SS. Той се надява временната комисия да предаде всичко на прокуратурата.

Кушлев няма обяснение за новото ЕГН на Мартин Божанов

Кушлев няма обяснение за новото ЕГН на Мартин Божанов

Той съзира огромни пропуски и корупция в системата