След като по думите на председателя на БСП Михаил Миков "Избирателят отреди ролята на опозиция на левицата", следва на "Позитано " 20 да направят детайлен анализ.

Известният като "вътрешна опозиция" в социалистическите редици  Георги Кадиев заяви в интервю за БНР мимикрията на промяна, която се прави в БСП доведе до резултата, който видяхме.

"Избирателят винаги наказва, когато не си честен с него. Това се случва с БСП в момента. И ГЕРБ бяха наказани до известна степен. Но, ако БСП иска да има някакъв шанс да печели гласове занапред, трябва много рязка промяна.", катвгоричен е Кадиев.

"Мисля, че това, което трябваше да се промени са лицата. Трябваше настоящият председател много рязко да се разграничи от предното ръководство, да направи промени и това щеше да даде шанс да поискаме ново доверие. Отделен въпрос е, че ние нямахме нова програма, предложихме програмата от миналата година.", откровен е социалистът

Според мнението на Георги Кадиев е много важно какво ще прави ръководството на партията оттук нататък.

"Поведението на оцеляване и чакане на бурята да отмине върви поне от 2009-а година. То минаваше за известно време, вече не минава. Ако на някого съм ядосан, това е на БСП и на себе си, защото позволихме да бъдем на едно ниво с ДПС, при положение, че сме партия на 123 години, позволихме в София реформаторите да ни бият с две на едно, че позволихме ГЕРБ да ни смаже във всеки един район.", прави равносметка Кадиев и допълва, че БСП трябва да престане да разчита само на традицията и на родовата памет, трябва да се научи да познава избирателя си и да се научи да прави нещо за своя избирател.

"Не искам смяна на председателя, а на всички лица.", заявява в заключение социалистът.