За да бъде представен един здравен протокол и за да бъде изпълнен с конкретика и факти, той трябва да бъде подготвен максимално близо до датата на изборите. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов пред журналисти във връзка с консултациите при президента, които продължават близо седмица.

Ако говорим за провеждането на изборите на 28 март ситуацията в България и Европа ще е една, но ако говорим за провеждане на избори на 23 май, ситуацията ще бъде друга, коментира здравният министър.

Избори по време на пандемия - възможни, но ЦИК трябва да действа

Избори по време на пандемия - възможни, но ЦИК трябва да действа

Препоръките на обществения съвет

Ако здравните власти знаят конкретната дата за изборите, със сигурност ще представят здравния протокол за парламентарните избори месец, месец и половина по-рано. До обявяването на конкретната дата за изборите се разработват основните характеристики в здравния протокол.

Радев не вижда никаква подготовка и готовност за избори
Обновена

Радев не вижда никаква подготовка и готовност за избори

Премиерът е зашеметен и не се ориентира

Запитан дали се предвижда имунизация на членовете в изборните секции, здравният министър обясни, че здравните власти го планират и имат готовност за ваксинация на желаещите членове на Секционните избирателни комисии.

Обмисля се промяна на противоепидемичните мерки от началото на февруари, коментира още здравният министър проф. Костадин Ангелов в отговор на въпрос дали здравните власти ще реагират на статистиката.

"Към настоящия момент единственото, което ще бъде променено, ще бъдат практиките на учениците в средното и висше образование за всички практически занятия, които не могат да бъдат провеждани в електронна среда", каза проф. Ангелов.