Да отпаднат посредниците в електроснабдяването и българинът да получава ток по поносимите за неговия стандарт цени. За това настоя за пореден път лидерът на Атака Волен Сидеров в изявление от парламентарната трибуна.

Той посочи Албания, която изгони ЧЕЗ, като пример за подражание и подчерта, че заради посредниците и услужливостта на ДКЕВР към монополите токът у нас от 4-5 стотинки за потребителите става 18 стотинки.

Сидеров упрекна ДКЕВР, че са подготвили проект за наредба, с която повишението на тока да е 3-4 пъти, вследствие на променливи разходи. „ДКЕВР, която трябва да регулира монополите всъщност играе за тях и ще позволява на тези монополи да повишават 3-4 пъти цените на тока, позовавайки се на какви ли не странични фактори", коментира Сидеров.

Той изтъкна, че НЕК купува най-евтината енергия от АЕЦ „Козлодуй" и най-скъпата от предприятията за зелена енергия.

Лидерът на Атака изтъкна и че цените на тока у нас не са съобразени с покупателната способност на хората. В държави като Великобритания, Белгия, Естония, Австрия много други се плаща по много по-ниски цени като се има предвид покупателната способност на хората.

Той обяви, че Атака са сезирали ДКЕВР да отнеме лицензите на посредническите дружества и заяви, че настояват цените да бъдат замразени до излизане на България от кризата.
Това не е партийна кауза, това е национална кауза и ако правителството го направи, ще получи голяма подкрепа от хората, заяви Сидеров. Държавата не трябва да е по-слаба от корпоративните интереси, категоричен е той.

От ГЕРБ веднага реагираха на изказванията на Сидеров. „Нека не използваме парламентарната трибуна за манипулации", призова Красимир Велчев. „Лесно е да яхнеш вълната на недоволството преди изборите", смята той.

Според него съвсем логично е цената от АЕЦ „Козлодуй" да е по-евтина, защото инвестицията вече се е изплатила. „Каза се, че сме направили така, че на всеки 3 месеца се увеличава цената, така елементарно се манипулират хората", оплака се Велчев.
По думите му преди ГЕРБ цената на тока се е коригирала веднъж годишно.

Волен Сидеров не се предаде и „атакува" с таблета си Красимир Велчев, докато председателят на ПГ на ГЕРБ говореше от парламентарната трибуна. След това атакистът обиколи депутатите от ГЕРБ в зала, за да им покаже справката на ДКЕВР за цената на тока от АЕЦ „Козлодуй".