Съпредседателят на Народното събрание Никола Минчев от ПП/ДБ определи като "категорично неприемливи" думите на Вежди Рашидов, разбунили духовете по-рано днес.

Разигралата се конфузна случка бе следната - секунди след като председателстващият НС Росица Кирова от ГЕРБ обяви поредната почивка, заседанието прекъсна за кратко, а Рашидов, приближил се до трибуната на председателите, се чува да казва по очевидно неспрените все още микрофони в неформален тон: " К`во чешем езици? Всички к***и се събудиха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани. Като оня американския режисьор, дето го направиха на маймуна."

На трибуната по това време стояха двамата заместник-председатели на парламента Росица Кирова и Никола Минчев.

"Категорично такива изказвания не са приемливи. И именно затова се борим с промените, които приемаме днес (промени в Закона за домашното насилие и Наказателния кодекс - бел.ред.)", коментира накратко Минчев.

"Чух това, което се чува и на записа. Надявам се да има и реакция от парламентарната група (на ГЕРБ)", добави той, като се оттегли, неотговаряйки на въпроса дали смята, че Рашидов трябва да подаде оставка.

Поискаха оставката на Рашидов заради скандал с цинизъм за жертвите на домашно насилие

Поискаха оставката на Рашидов заради скандал с цинизъм за жертвите на домашно насилие

Депутатът се извини за изречените от него думи