Членството на Петър Стефанов Москов в Демократи за силна България (ДСБ) е прекратено. Това съобщават от партията.

На заседание Вътрешнопартийният арбитраж към ДСБ е взел решение по създадена преписка, съгласно устава на партията. Именно с това се прекратява членството на Москов в ДСБ.

Ще ме интернират ли със семейството, с този въпрос здравният министър в оставка Петър Москов коментира пред журналисти в парламента новината, че е изключен от ДСБ. Хората не се вълнували, че го изгониха от партията му заради различно мнение.

Припомняме, че вчера партията на Радан Кънев обяви, че е против и няма да подкрепи ново правителство в сегашното Народно събрание. Тъмносиният лидер преди повече от година обяви, че излиза в опозиция. 

ДСБ е против правителство с мандат на РБ

ДСБ е против правителство с мандат на РБ

Напускане на парламентарната група...

От много дълго време мненията на Петър Москов и Радан Кънев относно политиката в страната се различават. Москов, който е и здравен министър в оставка, участва в разговори за евентуално съставяне на кабинет в рамките на това Народно събрание.

Тази сутрин той дори обяви, че трябва да се оползотвори всяка една възможност за съставяне на стабилно мнозинство в рамките на този състав на парламента.

На национално съвещание на ДСБ във Варна вчера партията прие резолюция, в която се заявява, че ако бъде съставено правителство, депутатите от ДСБ ще съгласуват с колегите си от Гражданския съвет възможността за напускане на парламентарната група на Реформаторския блок.

Важно е да оползотворим всяка възможност за стабилно мнозинство, убеден Москов
Обновена

Важно е да оползотворим всяка възможност за стабилно мнозинство, убеден Москов

Важно е има ли програмни цели и мнозинство, категоричен е той

ДСБ обаче приветства заявката за политическа дейност на Христо Иванов и активни представители на гражданското общество и различни професионални общности.