Георги Гергов да бъде изключен от БСП. Това предлага Изпълнителното бюро на БСП. Предложението е насочено към Националния съвет, който трябва да вземе решение.

Сред мотивите са грубо нарушаване на уставни норми, касаещи задълженията на партийните членове. "С поведението си Гергов уронва престижа на партията, не работи за осигуряване на обществена подкрепа на политиката й и за утвърждаване на доброто й име", пише в предложението.

То се опира на доклада на работната група, създадена по повод противоуставното свикване на заседание на Областния съвет в Пловдив, чийто председател е Гергов. Работата на групата бе оглавена от Кристиан Вигенин. Проведени са срещи с Бюрата на общинските и районните партийни организации в Пловдив и областта. На тях е обсъдено състоянието на организациите, тенденциите в състава им, резултатите от проведените в последните години избори. Обсъдено е и взаимодействието на Областния съвет с партийните организации, както и отношението към нередовно проведеното заседание на Областния съвет.

Георги Гергов - взет на мушка предкампанийно според Станишев

Георги Гергов - взет на мушка предкампанийно според Станишев

На БСП й трябвало обединяване, а не заклеймяващи кампании

Работната група се срещна с председатели на партийни организации и редови социалисти, които представиха своята гледна точка за дейността на партийното ръководство там и ролята и авторитета на БСП в съответните общини. Бяха проведени и срещи с представители на свалените от регистрация дискусионни клубове в Пловдив "Георги Кирков" и "Лява автентичност". Работната група се запозна и с постъпилите в Националния съвет и ОПКК сигнали и писма в последните години.

Гергов: Нинова трябва да си ходи, вредна е за партията и за България
Обновена

Гергов: Нинова трябва да си ходи, вредна е за партията и за България

Столетницата избира лидер на 12 септември

Припомняме, Георги Гергов, който е ръководител на пловдивската организация на БСП от дълги години, е в дългогодишен конфликт с лидера на социалистите Корнелия Нинова. Той е един от последователните критици на Нинова, която пък от своя страна го обвини не веднъж, че се опитва да сключи задкулисна сделка за съвместно управление между БСП и ГЕРБ.