Контролната комисия на БСП обяви свикания от Георги Гергов областен съвет в Пловдив за нелегитимен, съобщиха от пресцентъра на социалистите.

Решенията, взети на заседанието, и новоизбраният областен председател Атанас Петков са нелегитимни - това е заключението на Общопартийната контролна комисия на БСП, която разгледа случая заради подадени няколко жалби за сериозни нарушения при провеждането му. В тях се посочва, че присъственият списък е непълен, има фалшифицирани подписи, липсва необходимият кворум.

Гергов: Нинова трябва да си ходи, вредна е за партията и за България
Обновена

Гергов: Нинова трябва да си ходи, вредна е за партията и за България

Столетницата избира лидер на 12 септември

В присъствения списък на Пловдивския партиен форум на 11 ноември са фигурирали 75 партийци, но не са вписани двама членове на ОблС с право на присъствие, е установила ОПКК.

Протоколът от заседанието показва, че са присъствали 39 членове, от тях четирима онлайн, е констатирала Комисията. Участието "онлайн" е било с обаждане по телефона, според присъствали там социалисти, чиито показания са потвърдени от проверката на ОПКК, посочват от още от "Позитано" 20.

Констатирано е, че организаторите не са се съобразили с решението на Изпълнителното бюро на НС на БСП за отлагане на заседанията на областните съвети на БСП в състав над 30 членове, прието на 10 ноември във връзка с епидемичните мерки.

Нинова към Гергов: БСП не се продава

Нинова към Гергов: БСП не се продава

Гергов да избере в кой отбор играе

Комисията е препоръчала да се свика ново заседание на Областния съвет на БСП в Пловдив след уточняване състава и числеността му, съгласно устава на партията. Комисията предлага да бъде извършена пълна проверка за организационното състояние на общинските и районните организации в Пловдив и областта.

Георги Гергов - взет на мушка предкампанийно според Станишев

Георги Гергов - взет на мушка предкампанийно според Станишев

На БСП й трябвало обединяване, а не заклеймяващи кампании

Комисията е разгледала и случая във Варна, при който пострада председателят на БСП в Долни Чифлик. ОПКК остро осъжда акта на насилие от депутата от левицата Иван Иванов срещу Валентин Вълчев - председател на общинския съвет на БСП в Долни Чифлик и предлага на НС на БСП той да бъде изключен от партията.

Върху председателя на структурата във Варненската община Долни Чифлик повече от година е оказван натиск от народния представител Иван Иванов и от областния председател Цонко Цонев, според свидетели и самия Валентин Вълчев. Върху него е нанесен побой на 20 октомври във Варна, когато е брутално пребит от трима мъже, доведени лично от Иван Димов Иванов, който присъствал на насилието като поръчител, къзват още от пресцентъра на БСП.

Градският съвет на БСП - Варна излезе с позиция, в която се посочват и други случаи, в които Иван Иванов е отправял заплахи. Доверието от Иванов бе снето от градската организация във Варна веднага след посегателството върху Валентин Вълчев.

По случая има образувано досъдебно производство, което поради участието на народен представител е изпратено по компетентност от варненската до софийската градска прокуратура.