Депутатът от БСП Елена Йончева се интересува дали се проверяват и разследват кметовете на Петрич и Банско за съмнителния начин, по който са се сдобили с имоти и действията им във властта. Изявлението си Йончева направи в Петрич на фона на продължаващия скандал с имущество на хора във властта, но и заявката на премиера Борисов от петък вечерта, че ще има сериозни наказания и случилото се дотук е само половината.

Т.нар. "Апартамент гейт" преля в скандала с къщите за гости, където и самото име на Йончева бе намесено покрай нейния свекър.

В Петрич ремонтират несъществуваща сграда с 1,5 млн. лв.

В Петрич ремонтират несъществуваща сграда с 1,5 млн. лв.

Обявена е обществена поръчка, избран е и изпълнител

"Разследват ли МВР и прокуратурата кмета на Петрич? Или кмета на Банско? За това, че обществените поръчки се печелят от определен брой приближени фирми на кмета и партията? За това, че кметът на Петрич отделя милион и половина лева за несъществуваща сграда", попита Йончева.

Тя заяви, че кметът на Банско си е построил къща, която местните хора наричат "малкия Рилски манастир". "Вярно ли е, че същият кмет дава обществените поръчки, свързани с инфраструктурата, на своя кумец", попита още Йончева. Знаете за "Кумгейт" в Хасково - Хасково не е изключение, а пример - как се ограбва България", заключи Йончева.

По думите й общините са превърнати във феодални владения, където една група, приближена до управляващите, източва общински и държавни европейски средства.