В Петрич ремонтират несъществуваща сграда с 1,5 млн. лв. по трансграничен проект с Гърция, общината е обявила обществена поръчка, съобщава БТВ.

Общината коментира, че проектът е за реконструкция, а не за ново строителство. При подготовка на документите се оказва, че има само една стена, около която трябва да се надгражда, но тя паднала.

Архитекти считат, че обществената поръчка е компрометирана. Ремонтира се стара постройка на военно поделение, която трябва да се превърне в музей, но на място се казва, че сграда липсва

В Петрич обявиха обществена поръчка за ремонт на вече ремонтиран покрив

В Петрич обявиха обществена поръчка за ремонт на вече ремонтиран покрив

Извършилите ремонта не получили никакво заплащане

"Тук става въпрос за доста повече, по-голям брой стени, ос от 1 до 9. В техническото задание мисля, че говорят само за една стена, а става въпрос за няколко. За мен това е един нов обект", обяснява архитект Даниела Караиванова.

"Тук нямаме съществуващ обект към този момент, което според мен, общината би следвало да е по-запозната от мен, все пак там има много специалисти", допълва тя.

Вече има и избран изпълнител, който е подписал, че се е запознал с обекта за ремонт. Според местни жители такава сграда е съществувала, но е бутната преди години.

Спаси София: Столична община тихомълком удължи ремонта на Западния парк

Спаси София: Столична община тихомълком удължи ремонта на Западния парк

Децата минават през необезопасени ровове