Мерките срещу епидемията са закъснели, ако беше предприето затваряне по-рано, нямаше да достигнем платото от 3500 заразени на ден. Такава позициая изрази пред Bulgaria ON AIR депутатът от НФСБ Йордан Апостолов.

"Мерките са закъснели. Колегите от ГЕРБ изпуснаха парата в общественото пространство, за да опипат почвата. Разбирам ги, но срещу този вирус, мерките трябваше да бъдат затегнати по-рано." - коментира народният представител в предаването "Денят ON AIR".

"Днес в медиите се появи отворено писмо на БФС - човешкият живот се поставя наравно с първенство. Това е абсолютно безумие в тази сложна ситуация. Шампионати винаги ще има, но човешките животи няма да бъдат върнати." - подчерта Йордан Апостолов.

Той предположи, че правителството ще се поддаде на натиска за големите търговски центрове и те вероятно ще останат отворени с допускане на определен брой хора.

Представителят на НФСБ коментира и бюджета за идната година.

"Миналогодишният бюджет беше балансиран, тазгодишният ще е на сериозен дефицит. Пари винаги могат да се спечелят, важното е да се спасят човешки животи. Всички западни държави взимат кредити, това не подмина и нас. Toзи бюджет е най-щедрият, който това правителство е предлагало в този мандат." - отбеляза народният представител.

Според него ще се наложи да се тегли допълнителен ресурс, но парите не могат да се съизмерват с животите на хората.

"Може би ще трябва този път да забравим Коледа и Нова година. Ако изведнъж всичко се разюзди и хората тръгнат за новогодишни празненства, може би ще стигнем нови върхове. Не трябва да всяваме паника, но трябва да приемем фактите, истината и проучванията." - смята депутатът от НФСБ.

Той добави, че с този бюджет е извоювана победа и обещанието за 300 лева минимална пенсия вече е факт. "НФСБ изпълни своето обещание към избирателите си", категоричен бе Апостолов.