Главното, за което се говори по време на предизборната кампания, е това, кой ще бъде първи на изборите, но никой няма идея какво ще се прави след тях.

Тази позиция изрази вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ.

Дано не бъде отново виновна президентската институция в случай, че не бъде съставен редовен кабинет, надява се Йотова. В същото време темите, с които политиците занимават обществото, са "някакво печелене на псевдооскари", надпревара с различни теми за референдуми и замеряне с квалификации, изтъкна вицепрезидентът.

По време на кампанията не се говори как ще изглежда следващото правителство и това ме кара да бъда песимист, посочи още Йотова. Тя допълни и че до момента няма нито едно стабилно предложение за това какво да направим с цените и не се предлага решение как да се подобри стандартът на хората, така, че да бъде нормален в условията на криза.

По думите й решението на 48-ото Народното събрание за предоставяне на военната помощ за Украйна се изпълнява стриктно и критиките към служебния кабинет за пасивност са неоснователни. Йотова подкрепи мнението на президента Румен Радев, че не можем да останем без никаква защита. "Вярвам повече на него, отколкото на доморасли политици", каза още тя.

Радев обвини 48-то НС за евроинтеграцията, поставена на пауза

Радев обвини 48-то НС за евроинтеграцията, поставена на пауза

Нападна и войнолюбците за рискови решения