Генерал Венцислав Мутафчийски беше скрит и трябва да видим защо. Този въпрос отправи от ефира на БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя е видяла напрежение между него и Бойко Борисов.

Продължаваме да не знаем като общество какво ни чака, подчерта тя. Страх и стрес се насаждаше в българските граждани по всякакъв начин, каза още Йотова. Имаме нужда от отговорите какво става, отсече вицепрезидентът.

Щабът си свърши работата достойно, смята Йотова и изтъкна, че разборът ще бъде направен след последната съдийска свирка.

Спират брифингите на щаба - нанасяли вреди

Спират брифингите на щаба - нанасяли вреди

Брифингите нанасяли повече вреда, отколкото да носят полза

Вицепрезидентът иска да знае какво се случва с икономиката, с безработицата. Нямаме стратегия и тактика, по думите й. За Йотова има много въпроси, които трябва да получат отговор. Опасността от фалити е безспорна, според нея, а не трябва да циклим на едно място.

Разривът в отношенията между президент и премиер идвал от липсата на разговор между двете институции. Заповедите на здравния министър, по думите й, били недоразумение и имали срок на годност три часа.

Ген. Мутафчийски свършил черната работа на премиера според Нинова

Ген. Мутафчийски свършил черната работа на премиера според Нинова

Бягството от отговорност било любим подход на Борисов

Йотова бе категорична, че хората са спазвали мерките. Хората са показали достатъчно разум и дисциплина, въпреки изключенията, по думите й. Добра ли ни е обаче здравната система, попита още тя. Разум и хладнокръвие иска вицепрезидентът, когато се говори за реформа в здравеопазването. 

Аплодисментите днес са за медиците, не за здравната система, още по-малко за Министерство на здравеопазването, отчете Илияна Йотова.

Държавата трябва да се върне там, където й е мястото, настоя тя. Румен Радев не е мръднал и на сантиметър от това, което обеща по време на кампанията, подчерта още Йотова.

Румен Радев поиска офшорни фирми да не получават държавна помощ

Румен Радев поиска офшорни фирми да не получават държавна помощ

Президентът настоява и за публичен регистър на средствата за борба с коронавируса