Субсидия от 1 лев на глас няма да издържи дълго. Това заяви пред bTV вицепрезидентът Илияна Йотова.

Припомняме, че намаляването на партийните субсидии от 11 лв. на 1 лев на глас по предложение на правителството беше гласувано и прието на второ четене от депутатите.

По думите на Йотова в този ход има елемент на наказателна акция. Тя не е притеснена за БСП, защото партията е оцелявала и в по-тежки времена.

Когато се използват средства служебно да се отстрани един противник, това води до по-голяма мобилизация, подчерта вицепрезидентът.

1 лев партийна субсидия решиха депутатите

1 лев партийна субсидия решиха депутатите

119 депутати гласуваха "за" предложението

Тя обясни, че тъй като законът, с който се променя размерът на субсидията, е приет преди ден, все още няма решение дали президентът ще наложи вето, уточни Йотова.

Според вицепрезидента няма да е проблем, ако бизнеса финансира партиите, но трябва да е абсолютно прозрачно.

Нинова уверена, че БСП ще оцелее след моркова, тоягата и финансовата диета на ГЕРБ

Нинова уверена, че БСП ще оцелее след моркова, тоягата и финансовата диета на ГЕРБ

Според нея партиите щели да са верни на тези, които ги финансират

Илияна Йотова не е учудена от избраните и номинирани личности за високите постове в Европейския съюз. По думите ѝ заявка за това, че един елитарен кръг в съюза ще реши за високите постове в ЕС е дадена още преди евроизборите.

С тези хора на високите постове в Евросъюза България скоро няма да влезем в Шенген и трудно ще се случи присъединяване на нови държави от западните балкани към ЕС, прогнозира още Йотова.