Политическата класа е изчерпана. Как партиите ще променят себе си, зависи от тях самите, но промяна трябва да има. Това заяви в Калофер след тъждественото честване на 175-ата годишнина от рождението на Христо Ботев вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от БНР.

Тя призна, че е песимист, че ще има правителство в третия мандат. Ако има, то ще бъде с много временен характер, с елементи на задкулисие, с много договорки, с много различни компромиси и с много политически отстъпки, обясни вицепрезидентът.

По нейни думи страната се нуждае от нови хора, които да поведат България.

Йотова бе категорична, че не приема тезата, че след избори нещата отново ще са същите.

Румен Радев: Парламентът без да потегли все повече се дави в скандали

Румен Радев: Парламентът без да потегли все повече се дави в скандали

За връчването на третия мандат ще изчака да му върнат официално папката от ПП

Те ще са същите, ако продължим да правим същите грешки като избиратели, подчерта тя.

Според нея, ако всеки един си направи равносметка какво е видял от началото на миналата година, ще си направи много точен извод как да реагира, на кого да даде гласа си и какво да изисква от политиците.

Тези скандали, насъсквания между личности и партии в парламента, обезверяват хората и ги карат да си остават по домовете, предупреди вицепрезидентът.

Тя обясни, че в момента се върви по конституционната процедура и президентът има 7-дневен срок, след като бъде върнат официално мандатът, за да го връчи на третата политическа сила. Коя ще бъде тя, ще бъде изцяло решение на държавния глава.

Чудеса стават и след Коледа, обнадеждена е Йотова за втория мандат

Чудеса стават и след Коледа, обнадеждена е Йотова за втория мандат

Въпреки това вървим с бързи крачки към третия мандат според вицепрезидентът