Преди да търсиш причините за провалите си в другите, трябва да подредиш собствената си къща. Стана навик на правителството да търси вината в ДАНС, ЦИК и другите институции. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по повод коментарите на премиера Николай Денков за петте месеца управление на кабинета.

Тя подчерта, че все още няма отговор на въпросите какво се случи в МЕУ и защо беше направен опита да се изнесе информация. Какво стана с твърденията на министър Йоловски, че му е оказван натиск от лидер на партия, запита Йотова.

Според нея ЦИК си е свършил работата по най-добрия начин. Единственото нещо, което можеха да направят след получения сигнал е провеждането на първия тур на изборите без машини. Ако не бяха сторили нищо щяха да бъдат обвинени, че искат да манипулират изборите, поясни вицепрезидентът.

Тя изрази съмнения, че изборите са преминали успешно. По думите й има два пъти повече сигнали за нарушения и близо 500 000 невалидни бюлетини.

Йотова посочи, че оставката на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ не е изненада, ако човек внимателно разчита всички сигнали, дадени по време на предизборната кампания. Той буквално изчезна в последния месец, добави тя.

По отношение на сглобката тя заяви, че едва ли ще има парламентарна криза скоро. Според нея това, което виждаме е по-скоро извиване на ръце от различни партии в сглобката, които никога не са имали обща визия за управление.

Николай Денков чака Радев за шефа на ДАНС

Николай Денков чака Радев за шефа на ДАНС

Трябва да има и лидерска среща с партиите след местните избори