С 10 млн. лева за Столичната община се отчетоха министрите от кабинета "Борисов-3" месец преди парламентарните избори, стана ясно от едно от решенията на Министерския съвет.

"В тази безпрецедентна ситуация подкрепата от Министерския съвет ни дава възможност да се справим с предизвикателствата, без да натоварваме гражданите на София", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от правителствения пресцентър.

Финансовата помощ е за основен ремонт и изграждане на улици и булеварди, за улично осветление, светофарни уредби, релсов път, за развитие на системата за видеонаблюдение, за реконструкция на сграда на детска поликлиника и за придобиване на софтуер.

Общината ще пренасочи от бюджета си средства за градския транспорт, който има нужда от подкрепа заради намаления пътникопоток заради пандемията.

В рамките на заседанието на Министерския съвет кметът Фандъкова информира премиера Бойко Борисов, че Агенция "Пътна инфраструктура" е подписала договор за изработване на Подробен устройствен план на Околовръстния път в участъка от АМ "Струма" до булевард "Цар Борис III".

Контрактът ще позволи на агенцията като възложител да обяви процедура за избор на изпълнител на разширяването в този участък на Софийския околовръстен път.

И ремонтът на манастира на Шипка "Рождество Христово" влезе в политическите спорове
Обновена

И ремонтът на манастира на Шипка "Рождество Христово" влезе в политическите спорове

С 3 млн. лева ремонтират сградата на бившата Семинария

"Институциите работят много активно, защото софиянци очакват и тази отсечка, която действително е много трудна и скъпа, но завършването й ще облекчи движението", акцентира премиерът Борисов.

Премиерът изтъкна, че разширяването на участъка на Околовръстното шосе от квартал "Младост" до АМ "Тракия" е в напреднала фаза. "Така, както бяхме поели ангажимент, ще пуснем движението по отсечката през март", допълни Борисов.