Министрите от кабинета пренасочиха 537 890 лева от държавния бюджет за три общини. Това стана на днешното извънредно заседание, съобщиха от Министерския съвет.

Парите са по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. "Продължаваме да подпомагаме всички общини в страната. Реагираме при необходимост и веднага взимаме бързи и адекватни решения", каза премиерът Бойко Борисов.

Над 9 млн. лв. отпусна кабинетът за три общини у нас

Над 9 млн. лв. отпусна кабинетът за три общини у нас

Средствата са за Перник, Разград и Аксаково

На община Враца се отпускат близо 110 000 лева. С 79 000 лева ще бъдат изградена подпорна стена, бетонов тротоар и парапет по цялата дължина на стената в с. Баница.

"С тези средства ще се реши един дългогодишен проблем в селото, който беше активиран през месец февруари от дъждовете. Образува се свлачище и трябва да се изгради подпорна стена, защото в противен случай се застрашават два жилищни имота и има опасност от разрушаването на републиканския път Враца - Оряхово", заяви кметът на село Баница Владимир Вълов.

С още 30 млн. лв. подпомагат 17 общини

С още 30 млн. лв. подпомагат 17 общини

20 млн. лв. са средствата за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия

Към община Враца са насочени 29 327 лева за ремонт на покрива на административната сграда на ул. "Георги Бенковски" 13 в града.

"По бюджета на община Ботевград предоставяме 184 200 лева за възстановяване на мост в село Новачене", съобщи премиерът Бойко Борисов. Съоръжението е от голямо значение за жителите на село Новачене, каза кметът на Ботевград Иван Гавалюгов. "Убеден съм, че с оказаната от държавата помощ ще решим един важен проблем", каза Гавалюгов.

Кабинетът отпуска близо 9 млн. лева за осем общини

Кабинетът отпуска близо 9 млн. лева за осем общини

Средствата отиват пряко при хората, доволен Борисов

Той информира премиера, че предстои скоро да започне ремонтът на болницата в Ботевград, за когото правителството отпусна 3,5 милиона лева в края на миналата година.

За авариен ремонт на пътя Юндола - с. Черна Места/с. Смолево - с. Бел Камен се предоставят 245 360 лева на община Якоруда.

Дават 4,5 млн. лв. за изработване на общи устройствени планове на общини

Дават 4,5 млн. лв. за изработване на общи устройствени планове на общини

147 общини в България разполагат с одобрени актуални общи