Преразгледайте си цялата кадрова политика. Вие два пъти назначавате шефове на ключови държавни агенции, с които после се занимава ДАНС, цялата държавна машина. Третия като го назначите, направо му кажете да си вдигне ръцете и да тръгне към най-близкото поделение на МВР. С тези думи депутатът от левицата Румен Гечев се обърна към транспортния министър Ивайло Московски по време на парламентарния контрол, след като не получи от него задоволителен отговор във връзка с назначения от него шеф на ИА „Автомобилна администрация”.

Московски посочи, че първото му предложение действително е било за Станимир Флоров, бивш шеф на ГДБОП по времето на първия кабинет на Борисов.

Той уточни, че номинацията на подсъдимия в момента Цветелин Цветанов е негова, като към момента на назначаване и номиниране за него е нямало данни за корупция, а причината за отстраняването му в Плевен е закриване на заеманата от него длъжност във връзка с преструктурирането на ИА „Автомобилна администрация”. „Спекулация е да твърдите, че той е уволняван заради корупция”, заяви министър Московски.

Румен Гечев изтъкна във времето си за доуточняващи въпроси, че назначен от Московски човек е скандализирал цяла България. „След като вие носите отговорност и вие сте го предложил – трябваше да си подадете оставката. Няма такъв случай в Европа”, коментира депутатът.

Относно Станимир Флоров, Гечев припомни на министър Московски, че той също обикалял от прокурор на прокурор. „Вие тук не обяснихте как го намерихте този човек, как от безработен от партия ГЕРБ в Плевен го назначавате за шеф - как го намерихте - може би на улица „Московска” и го назначавате за шеф на ДАИ”, категоричен бе Румен Гечев.