Групата за натиск по казуса КТБ внесе писмо до главния прокурор, в което се опасяват, че грабежът на банката ще остане без последствия.

Продължавал да се укрива Цветан Василев. Обществените очаквания били пред съда да се изправят както той, така и членовете на Надзорния и Управителния съвет на банката. Според групата за натиск отговорност трябва да се потърси и от състава на БНБ, който не е упражнил достатъчно контрол.

Опасението, че скандалът ще се замете, идвало и от това, че документацията за фалита на банката не е дадена на разследващата фирма.

С писмото до обвинител номер едно те го молят Цветан Василев да се изправи пред българския съд и максимално от откраднатото да бъде върнато.

Петър Славов припомни, че 4 милиарда лева от вложителите са откраднати. Няма да си правим оглушки, закани се и Валери Симеонов. Този грабеж нямало да се замете под килима.

Симеонов иска главният прокурор да дойде в НС и да докладва пред депутатите за разследването на КТБ. Няма да оставим без отговор тези въпроси, закани се патриотът.

Главна прокуратура трябва да спре с дългомесечното мълчание, поиска и Методи Андреев. Това мълчание не помага на българското общество, категоричен е той. Не можело повече да се мълчи по този казус.

Това е най-големият стрес тест за българското правосъдие, включи се и Мартин Димитров. Той иска обяснение от прокуратурата какви стъпки ще предприеме от тук нататък.