Ако съм бил близък с баща и син Димитрови толкова, колкото господин Рашков и колкото в момента се внушава, и за мен щяха да се изтекли до този момент снимки. Останалото са внушения. Това заяви в студиото на БНТ вътрешният министър Калин Стоянов.

Той категорично настоя, че това, което се изнася в публичното пространство, са внушения, които целят да го дискредитират. Това е напълно в унисон с тезата му за организиране на кошаревски свидетели и кампании срещу него в дома на Бойко Рашков.

Калин Стоянов обвързва кампанията срещу себе си с една цялостна атака срещу МВР, която обясни с успехите на вътрешното ведомство за влизането ни в Шенген, срещу пътния травматизъм и борбата с трафика на наркотици.

Иначе Калин Стоянов познава баща и син Димитрови - виждал ги е в МВР: или в кабинета на господин Рашков или изчаквайки пред него. Това са хора, които често са били при вътрешния министър и "е нормално да ги възприемаш като негови близки". Не съм се съмнявал в тях, заяви Калин Стоянов и призна, че не е питал какви са те всъщност и с какво се занимават.

Комисията "Асен Василев в Митниците" и тежкия развод на сглобката

Комисията "Асен Василев в Митниците" и тежкия развод на сглобката

Тошко Йорданов видя "обосновано предположение" за канал с участието на Петя Банкова

По досъдебното производство обаче има и други разпитани ръководители в МВР, като Калин Стоянов намекна, че те са дали подобни свидетелства.

А на въпрос дали Димитрови действително са контрабандисти, Калин Стоянов каза: това ще стане ясно в рамките на производството, но и следва да има влязла в сила присъда. Вътрешният министър смята обаче, че има доста доказателствен материал, тъй като се е работило "дълго време и на високо ниво". По никакъв начин реализацията на разследването в началото на кампанията не е използвано като бухалка. А и "председателят на ДАНС не казва нищо случайно и казва много малка част от това, което ще влезе в папките на едно досъдебно производство и обвинение".

Атанас Атанасов пита къде са доказателства за контрабанда

Атанас Атанасов пита къде са доказателства за контрабанда

Живко Коцев не е участвал в престъпна дейност, убеден е Атанасов

Нотариуса бил ли е сътрудник на службите? - "Не, няколко пъти го казах", заяви Калин Стоянов и посочи, че единствената служба, която е събрала материали срещу Нотариуса, е била ГДБОП по време на негово управление. Дали Мартин Божанов е бил сътрудник е държавна тайна и разгласяването й е наказуемо, посочи Калин Стоянов.

МВР: Дали Нотариуса е бил сътрудник на полицията е държавна тайна

МВР: Дали Нотариуса е бил сътрудник на полицията е държавна тайна

Не съществува възможност за защита от наказателно преследване на лице, приело доброволно сътрудничество с МВР