Няма да позволя името ми да се петни от политици за предизборните им нужди. Това заявява във Фейсбук вътрешният министър в оставка Калин Стоянов.

По негови думи се използват внушения на неистини и откровени лъжи.

"Не познавам, не съм се срещал и разговарял лично или чрез други лица, по телефона, включително и чрез мобилни приложения, с Мартин Божанов - Нотариуса!", категоричен е Стоянов.

Той пояснява, че докато е бил ръководител на ГДБОП, са били събрани всички материали по делото срещу въпросното лице, те са внесени в прокуратурата и на базата на тях е образувано досъдебно производство.

МВР шефът бил поканен от Кирил Петков да влезе в кабинета

МВР шефът бил поканен от Кирил Петков да влезе в кабинета

Калин Стоянов иска да продължи да изпълнява служебните си задължения

За разпространяваните неистини и лъжи по мой адрес заведох граждански иск в съда срещу сайт и лица, определящи себе си като "разследващи" журналисти, допълва вътрешният министър в оставка.

"Не на последно място - семейството ми притежава един апартамент, закупен с ипотечен кредит, на какъвто разчитат немалка част от българските семейства. Апартаментът е намерен с брокерска фирма за недвижими имоти, която ни показваше различни жилища в продължение на няколко месеца и е закупен на пазарна цена! По никакъв начин не съм се възползвал от служебното си положение при закупуването на този апартамент!", посочва още той и допълва, че няма личен градинар.

Стоянов заявява, че ще потърси правата си в съда и относно "безумията и неистините", които през последните дни се говорят по негов адрес, включително и от политически лидери, бивши и настоящи министри.

Кой полицай е получил апартамент от Нотариуса, пита Бойко Рашков

Кой полицай е получил апартамент от Нотариуса, пита Бойко Рашков

Бойко Рашков отказа да назове името на министър с гръб в ГЕРБ и ДПС