Кой служител от МВР е получил апартамент от Нотариуса, попита Бойко Рашков, депутат от ПП-ДБ и бивш министър на вътрешните работи, пред ефира на БТВ.

Влиянието на Нотариуса, както и на лицата от скандала около ресторант "Осемте джуджета", се простира до длъжностни лица и извън SS клуба - в прокуратурата и в Министерство на вътрешните работи, посочи Рашков, като добави, че отдавна стана известно как Нотариуса е празнувал по различни поводи със служители от прокуратурата. Той спомена още, че бившата съпруга на Мартин Божанов, Гергана Божанова, е възможно да е била заплашване да не разказва какво знае и не знае. Припомняме, че днес излезе информация за секретно дело на Божанова за отнетия ѝ достъп до класифицирана информация.

Рашков напомни още за саботажа на правната комисия около групата на Мартин Божанов - Нотариуса този вторник, като според него виновни са част от членовете, представители на ГЕРБ и ПП-ДБ.

По въпроса за министър с гръб в ГЕРБ и ДПС - Бойко Рашков отказа да назове име. Могат да се направят две предположения, като едната възможност е министър Калин Стоянов, чиято оставка беше искана от ПП-ДБ заради протестите срещу Българския футболен съюз. Другото предполагаемо име е на Александър Йоловски, министър на електронното управление, и ситуацията около отпадането на машинния вот през ноември миналата година.

Конституционната криза е възможна, заяви още Рашков. По негови думи негативните последици могат да бъдат с огромни мащаби, като се правят едни опити тези последици да се минимизират по някакъв начин. "Решенията на конституционния съд, каквито и прогнози да са изказани до настоящия момент, не могат да се предвидят с точност. Нека не разчитаме, че конституционният съд ще се произнесе с удобни решения, които ще обслужат интересите на тези, които прибързаха с промените", заключи той.

АКФ иска комисията за Нотариуса да изслуша и ръководството на МВР

АКФ иска комисията за Нотариуса да изслуша и ръководството на МВР

Заради огромните съмнения в МВР и неговите независимост и обективност